''Номинирани'' събития

Tрадиционен фестивал ''Ехо в родния край - Георги Горелски'' в с.Търнава
ежегодно събитие

с.Търнава, община Бяла Слатина, Област Враца

Вашата оценка
4.5 от 2 гласа
11.08.2018 г. -
11.08.2018 г.


 

сертификат

Общинския фолклорен фестивал „Ехо в родния край - Георги Горелски“ се провежда от 2013 г. и носи името на родения в селото народен певец. Първата половина на м. Август (събота).
Фолклорни фестивали и събори
(През 2017г. Фестивалът ще се сътои на 12.08.2017 г.)
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорният фестивал в село Търнава
ни потапя в магията на местния фолклор и традиции. Замислен е като среща със съмишленици, които да се веселят така, както само българите могат.
Фолклорни фестивали и събори
Новата сцена ще разнообрази колорита и общото звучене на изявите, изцяло се променя обстановката и възприятието на изкуството.

Празникът доказва, че традициите, настоящето и бъдещето могат да обединяват усилията на хората в селото. Организира се от Община Бяла Слатина, Кметство и Народно читалище “Напредък”.

На открита сцена в центъра на селото ще се изявяват всички самодейци, деца, ученици, пенсионери, гостуващи самодейни състави, уверяват от читалището.

Този проект е в отговор на потребността на самодейците, децата и учениците за тяхната всеотдайна апостолска дейност в съхраняването и опазването на българските традиции и добродетели.

Реализирайки проекта, настоятелството ще допълни и обогати изцяло работата на всички действащи самодейни колективи, на всички които желаят да покажат, онова, което могат.
Фолклорни фестивали и събори
Ще се разнообрази колорита и общото звучене на изявите, изцяло ще се промени обстановката и възприятието на изкуството.", обясняват от настоятелството на читалището.

За контакти :
НЧ "Напредък - 1898" с. Търнава; Телефони : 0879068101; 0896850422
e-mail: chital_napredak@аbv.bg
Кметство : тел: 09139 / 2270, 0899161079
Фолклорни фестивали и събори

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания