Най-посещавани събития

Музикален фестивал ''Моцартови празници'' гр.Правец
ежегодно събитие

гр.Правец, Община Правец, Софийска област

Вашата оценка
4 от 4 гласа
Август 2017

 
През втората половина на м.Август в град Правец е домакин на музикалния фестивал „Моцартови празници Правец”.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалът се организира от сдружение „Моцартови празници Правец`04” и Община Правец (16 - 20.08.2016 г.) .
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалът е включен в националния културен календар на Министерството на културата. Основен медиен партньор - Българската национална телевизия. Генерален спонсор „Тера тур сървиз”.

"Моцартовите празници” в Правец
Създаден през 2003 година, фестивалът „Моцартови празници” в Правец е единствен по рода си в културния календар на България и региона.

В програмата на фестивала ще участват млади и талантливи български и чужди оперни певци и музиканти, утвърдени световни имена и доказани ярки поп, джаз и рок изпълнители.

"Моцартови празници Правец " се провежда на специално построената открита сцена пред хотел RIU Pravets Resort на брега на живописното езеро.
Фолклорни фестивали и събори
Основната цел на фестивала е:
Да се привличат млади и утвърдени оперни таланти и музиканти, да се работи за възпитанието на аудиторията чрез разнообразни музикално-сценични форми и образователни инициативи.

Втората сцена е залата на читалище "Заря 1895". За децата и техните родители Спортният комплекс град Правец ще се превърне в арена на забавления и музикални атракции.
Фолклорни фестивали и събори
Финалният акорд на фестивала ще бъде сложен с традиционния галакоцерт "В. А. Моцарт - класика, рок и джаз", в който ще прозвучат увертюри, арии, дуети, хорове, музикални фрагменти и джаз и рок вариации.

От 2003 г. до днес организаторите не пропускат година и фестивалът „Моцартови празници” вече има своя история и традиции.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Правец

''Моцартовите празници'' в ПравецАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания