Област Монтана

Футбол ''Горен край' с/у ''Долен край'' в с.Боровци
ежегодно събитие

с.Боровци, община Берковица, Област Монтана

Вашата оценка
3 от 3 гласа
01.01.2018 г. -
01.01.2018 г.


 
Традиция на село Боровци е 1-во януарския футболен двубой - дерби, на отборите "Горен край" и "Долен край". Традицията не се нарушава при никакви пречки, относно метерологичните условия.
Фолклорни фестивали и събори
Боро̀вци е село в Северозападна България. Намира се в община Берковица, Област Монтана. Разположено е в Предбалкана, на около 13 км североизточно от гр. Берковица, на същото разстояние югозападно от гр. Монтана и приблизително 95 км северозападно от гр. София.
Фолклорни фестивали и събори
Релефът е хълмист със средна надморска височина от 206 метра. Климатът е умерен, характеризиращ се със снежна зима, горещо лято и дъждовни пролет и есен.

Селото е едно от големите в района. То е електрифицирано и водоснабдено. Улиците са частично асфалтирани и осветени. Има покритие на всички мобилни оператори. Автобусен транспорт го свързва с общинския център и околните села, а ЖП транспорт с градовете Бойчиновци /30 км североизточно/, Мездра /55 км югоизточно/ и Монтана.

Населението на Боровци е около 700 души.

Селото разполага с кметство, църква, функциониращо читалище, целодневна детска градина, два пенсионерски клуба, магазини и център за обучение и преход на младежи в риск, напускащи специализираните институции. Най-близкото училище е в с. Замфирово /около 6 км югоизточно/. Общопрактикуващ лекар обслужва и двете села.

За контакти : тел. 0886065676Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания