Област Шумен

Регионален фолклорен фестивал ''Кирека пее и танцува'' в гр.Каспичан
ежегодно събитие

гр.Каспичан,Община Каспичан,Област Шумен

Вашата оценка
Юни 2018

 
Събор на фолклорни групи, колективи и състави - надпяване и надиграване на състави от общината и региона - в местността „Кирека”. Първата половина на м.Юни.
Регионален фолклорен събор “Кирека пее и танцува” събира близо 500 изпълнители от Североизточна България. Откриването е от 10 часа в местността “Кирека”, където е бъде построена специална открита сцена.

Участниците са от читалища, пенсионерски клубове и самодейни състави от над 30 населени места в региона, ще дойдат и гости от по-далечните силистренски, добруджански и варненски села.

По регламент групите ще изпълнят 2 песни за шест минути и още две в индивидуалното представяне. Наред с автентичния фолклор ще има и съвременни интерпретации на народното песенно творчество. Фестивалът няма ограничение за възрастови групи- участниците са от 7-8 годишни малчугани до 70-80- годишни любители на фолклора.

Всеки, който обича да пее и танцува, може да се включи в събора, приканват организаторите. Общината финансира проявата, която е традиционна, а началото й е сложено през 70-те години на миналия век. За всички участници община Каспичан осигурява минерална вода и закуски.

Регион : м. „Кирека”, Община Каспичан, Област Шумен. Организатори : Община Каспичан, Народно читалище „Пробуда-1928” – гр. Каспичан

Контакти : 05327/ 47 11
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания