Други събития

Празник на община Баните и минералната вода
ежегодно събитие

с.Баните, община Баните, Област Смолян

Вашата оценка
4.3 от 4 гласа
05.05.2016 г. - 06.05.2016 г.

 
Ежегодно на 5 и 6 май се провежда "Празник на община Баните и минералната вода". Село Баните се намира в планински район в Смолянска област. Първото наименование на селото е Лъджа. Селото е центъра на община Баните.
Фолклорни фестивали и събори
Има лечебен минерален извор, до който е изградена държавна база за балнеологично лечение (физиотерапия, рехабилитация), както и стара баня (Римски терми) с резервоар, която датира от II век.
Фолклорни фестивали и събори
Посетителите на общината ще открият прекрасни възможности за зимни и водни спортове, селски туризъм, геотуризъм, еко и колоездачни пътеки, а само село Баните разполага с 350 места за настаняване.
Фолклорни фестивали и събори
При археологически разкопки тук са намерени и най-старите ръчно изработени предмети, датиращи от II век. Древни и средновековни пътища и крепости пренасят туристите в миналото. Херодот: сатрите (жители на Родопите) управляват известния храм на Дионисий, а сред тях бесите са тълкувателите на бъдещето.

Основен приоритет в развитието на община Баните е балнеолечението и туризма.

Наличните природни дадености
– топъл минерален извор, чиста природа, богата флора и фауна, мек климат и разнообразен релеф, са предпоставка за развитие на различни форми за туризъм – балнеоложки, селски, ловно-рибарски, екстремен и др.

Минералната вода със своите лечебни свойства е предопределило развитието на общинския център - с.Баните, като курортен център с национално и международно значение. Изграденият балнеосанаториален комплекс и комплексът “Водна пързалка” са емблематични за общината и всяка година привличат все повече нуждаещи се от рехабилитация хора, както и туристи от страната и чужбина.

За повече информация :
Община Баните

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания