Кино и театър

''Фестивал на европейските копродукции'' в гр.София
ежегодно събитие

гр.София,община Софийска,Област София град

Вашата оценка
2 от 1 глас
Май 2023

 
Публиката ще има възможност да се убеди в големите разлики между европейското кино и онова, което ни залива и идва от Холивуд. Краят на май / началото на юни.
Нашата идея бе да има повече съпътстващи програми, форуми, събития, уъркшопове, които да помагат за интегрирането на българските филмови творци в съвременното европейско кино”. По-голяма част от филмите идват специално за фестивала, не са купени и не могат да бъдат гледани другаде освен в кино Люмиер и в Дома на киното, документалните филми ще бъдат показани постфактум в Червената къща за култура и дебат.

Различното на Фестивал на Европейските копродукции е целта да се предизвика интересът на младите хора не само към самия фестивал, но и към правенето на филми – с първия опит за питчинг в рамките на фестивала, след който 6 проекта ще бъдат подкрепени финансово.

Изискването към тези продукции е да бъдат завършени до началото на фестивала „Златна Роза”, който ще се проведе във Варна, в началото на октомври.

Кино Люмиер
Адрес: площад България 1
Телефон: 029166369

Дом на киното
София, Ул. "Екзарх Йосиф" 37
Телефон 02/980 78 38

За повече информация :
Дома на киното

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"

Искрено Ваш: Екип на www.SABORI.BG
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания