Кино и театър

Международен фестивал за късометражно кино „In the Palace” гр.Балчик
ежегодно събитие

гр.Балчик, община Балчик, Област Добрич

Вашата оценка
4.7 от 3 гласа
Юни 2023

 
Основна цел на Фестивала е да представи съвременното филмово изкуство в България, Европа и света, като допринася за развитието му и създава благоприятна среда и платформа за изява на млади филмови творци и доказани професионалисти.
Фолклорни фестивали и събори
Традиционно ядрото на Фестивала представляват международните и националните състезателни програми, съпътствани от различни специални прожекции.
Фолклорни фестивали и събори
Образователната секция Филмър Фордж предлага ценна основа за придобиване на знания, опит и професионални контакти, като включва серия обучителни програми, семинари, лекции и майсторски класове.

Задълбочавайки дейността си в областта на развитието на проекти, филмовата промоция и дистрибуция, Фестивалът представя квалифициран Пазар за късометражни филми и проекти.

Категории: Игрален филм, Документален филм, Анимационен филм, Експериментален филм, хибридни форми и формати, дигитални художествени творби.

МФФК "В Двореца" се състои от няколко състезателни и специални програми, уъркшопи, семинари, майсторски класове, квалифициран филмов пазар и различни инициативи в областта на киното.

Международният фестивал за късометражно кино „В ДВОРЕЦА” се организира от фондация „Формат СФФ” и Народно читалище „Вещина” в партньорство и с подкрепата на Община Балчик, Министерство на културата, Национален филмов център, и ДКИ-КЦ „Двореца”, и е първият и единствен фестивал за късометражно кино в България, финансиран от Програма МЕДИА на Европейския съюз.
Фолклорни фестивали и събори
На пресконференцията ще бъдат представени програмата и основните акценти на финалната част от фестивала, която предстои в Двореца.

След изключително успешните три етапа на мащабното събитие в София, Велико Търново и Варна, IN THE PALACE International Short Film Festival ще посети Балчик и ще даде платформа за изява на стотици филмови творци, запознавайки публиката с най-актуалните и интересни продукции от страната и света.

Навръх Джулай морнинг предстои официалната церемония по награждаването на избраните от публиката победители от трите града, както и обявяването на най-добрите късометражни игрални, документални, анимационни и експериментални филми в официалната селекция.
Фолклорни фестивали и събори
Трудният избор предстои да бъде взет от специално подбрано международно жури, съставено от експерти от Албания, Румъния, Хърватска, Сърбия и Обединеното Кралство.

Адрес за кореспонденция и подаване на материали и филмови копия:
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО „В ДВОРЕЦА”
ул. Шейново №4, вх. Д, ет. Партер; 1504 София; БЪЛГАРИЯ
Tел.: 02/ 491 85 88
Тел./факс: 02/ 944 11 71
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
''In the Palace''


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания