Кино и театър

Международен младежки театрален фестивал ''Време'' в гр.Враца
ежегодно събитие

гр.Враца, община Враца, Област Враца

Вашата оценка
4.1 от 7 гласа
Юни 2023

 
ММТФ “ВРЕМЕ” се организира на всеки две години(всяка нечетна година) и е едно от най-крупните младежки културни събития в град Враца и региона.
Фолклорни фестивали и събори
Основна мисия на фестивала е за пореден път да промотира младежкото театрално изкуство и да допринесе за приобщаване на българската култура към европейските и световни културни стандарти.

Зрителите ще имат уникалната възможност да избират между класически и съвременни заглавия, между драматичен и куклен театър за възрастни, между съвременен танц и мултимедиен пърформанс по време на тазгодишното издание.

Той е и място, където дебютират млади творци, лансират се иновативни проекти, създават се мрежи за сътрудничество.

Основната програма се осъществява на базата на подбор, извършен след прецизна селекция и включва най-добрите театрални постановки за текущия сезон.

Селекцията предлага на зрителите най-дръзките постановки на водещи младежки театри в света, а паралелната програма включва пленер на млади художници, посещения на туристически, културни и исторически забележителности и възстановки на древни ритуали, конференции, работни ателиета, семинари и дискусии.

С това фестивалът ММТФ „Време“ търси и открива нови духовни пространства в световния театър.

Церемонията по официалното откриване на фестивал „Време” започва в 20 ч. в парк „Дъбника” като преди това участниците във форума ще се включат в Парад на знамената, който ще тръгне от Младежки дом-Враца през площад „Христо Ботев” и ще продължи до площад „Македония”.

В петте фестивални дни театрални групи от 18 държави и 6 български града ще представят своя продукция, като програмата лавира между класически и модерни заглавия.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Младежки дом - гр.Враца
ММТФ ''Време'' във Facebook
Театрална група ''ТЕМП'' във FacebookАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания