Кино и театър

Театрален фестивал на младото изкуство ''Виа понтика'' в гр.Балчик
ежегодно събитие

гр.Балчик, община Балчик, Област Добрич

Вашата оценка
4 от 1 глас
Септември 2023

 
Форумът ще се проведе за поредна година в Балчик - през първата десетдневка на месец септември. В рамките на фестивала жителите и гостите на града ще видят различни заглавия, в които участват студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”.
Фолклорни фестивали и събори
В Балчик се формира нова представа за актьорската професия. Фестивалът се организира със съдействието на Община Балчик, ДКИ КЦ "Двореца" - Държавен културен институт – Културен център „Двореца”, гр. Балчик (ДКИ КЦ „Двореца”, гр. Балчик). От 2006г. ДКИ КЦ „Двореца” към Министерството на културата е със статут на защитена територия по смисъла на Закона за защитените територии. И сдружение "Хистрион".

В него вземат участие млади артисти от НАТФИЗ. В рамките на фестивалът се провеждат уъркшопи, които завършват с представления на спектаклите пред публика.

Тази година студентският форум се разраства с изпълнение на студенти от Национална музикална академия “Панчо Владигеров” и две изложби на студенти от Национална художествена академия “Николай Павлович”.

Предвидени са творчески ателиета, в които ще участват над 100 студенти и техните преподаватели. Организатори са братята актьори от Балчик доц. Веселин Ранков и Красимир Ранков.

За повече информация :
Община Балчик - Фестивали
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания