Кино и театър

Фестивал на оперното и балетно изкуство гр.Стара Загора
ежегодно събитие

гр.Стара Загора,Община Стара Загора,Област Стара Загора

Вашата оценка
4.5 от 4 гласа
Ноември 2021

 
Фестивалът на оперното и балетно изкуство в Стара Загора има дългогодишна история. През 1967 г. по инициатива на обществеността, градската управа и ръководството на Старозагорската опера се провежда първият музикален фестивал Декемврийски музикални дни.
Фолклорни фестивали и събори
Месец Ноември, втората десетдневка. Със своята специфика години наред той привлича видни творци и специалисти в областта на операта и балета.
Фолклорни фестивали и събори
С откриването на новата оперна сграда през 1971 г музикалният фестивал се превръща във Фестивал на оперното и балетното изкуство.

От тогава той си остава единственият специализиран музикален фестивал с водещо място в културния живот на страната.

Това дава възможност за провеждането в дните на Фестивала на теоретични конференции, семинари, дискусии и обсъждания, както на представените постановки, така и на показаните тук за първи път произведения.
Фолклорни фестивали и събори
Като самият Фестивал е инспирирал създаването на нови творби.

Заедно с това се организират и други съпътстващи културни прояви като срещи с композитори и изпълнители, творчески портрети,рецитали и други камерни изяви, художествени изложби.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Държавна опера Стара Загора
Община Стара ЗагораАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания