''Номинирани'' събития

Традиционен събор в с.Млечино
ежегодно събитие

с.Млечино, община Ардино, Област Кьрджали

Вашата оценка
4.3 от 4 гласа
14.07.2020 г. -
15.07.2020 г.


 
Празникът на селото е през втората събота и неделя на м.Юли. В ардинското село Млечино се проведе традиционният събор, който се организира с подкрепата на кметството.
Фолклорни фестивали и събори
Една традиция, която е започнала преди години в Млечино сега продължава. Много хубаво мероприятие, провеждат се спортни състезания и културни прояви.
Фолклорни фестивали и събори
На традиционния събор се организират турнири по футбол и шах. На победителите се раздват парични и предметни награди, осигурени от местното кметство. Децата пеят традиционни български и турски песни, рецитират любими стихове.
Фолклорни фестивали и събори
На празника се стичат много жители от околните села Богатино, Горно и Долно Прахово, Башево, Боровица и Брезен и изселници от Турция, Белгия, Англия, Холандия и др.
Фолклорни фестивали и събори
Но най – важното е, че се срещаме с роднини, познати и приятели. Нека тази традиция да продължи и да се предаде на поколенията.

Вечерта в центъра на Млечино се извиват кръшни хора. Веселието продължава до късните часове на нощта.

Селото разполага с кметство, джамия, читалище "Любен Каравелов" с библиотека и компютърна зала. Тук има и хранителен магазин.

Районът е прекрасен, хората са дружелюбни и гостоприемни. Наблизо се намират туристическия комплекс “Бели брези”, Ардино, язовир “Кърджали” и “Перперикон”.
Фолклорни фестивали и събори
На 3км. северно от селото се намира хижа Млечино. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 50 места със собствени и етажни санитарни възли и умивални. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление.

Разполага с туристическа кухня и столова. Пътят до хижата е асфалтиран, има паркинг.

Природа на Източните Родопи е възхитителна и красива. Край Млечино се намира единствената в Родопите естествена брезова гора.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти :
Читалище "Любен Каравелов 1950"; E-mail lubenkaravelov1950@abv.bg;
Телефон: +359 (0)3653 311
Кметство:
03653 / 23-10; 0361 / 58616Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания