''Номинирани'' събития

Фестивал на любителските клубове по народни танци ''Море бушува - Обзор танцува''
ежегодно събитие

гр.Обзор,община Несебър,област Бургас

Вашата оценка
4.5 от 11 гласа

сертификат

Фестивал на любителските клубове по народни танци „Море бушува-Обзор танцува“ и тази година ще събере любителите на народните танци в Обзор. Централен площад „Свобода“.
Фолклорни фестивали и събори
Той се провежда всяка година месец юни и в него могат да участват групи, изучаващи народни хора и танци.
Фолклорни фестивали и събори
Носещи в сърцата си обичта към народното творчество, танцьори от цялата страна ще заредят гостите и жителите на курортния град с емоции и радост.

Фестивалната програма започна с извили се на площад „Свобода“ общи хора.

Клубовете се обединиха в общи хорà и чрез танц „обходиха“ всички етнографски области на България и Балканския полуостров.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на града.

Не се изисква участниците да са облечени във фолклорни костюми. Разходите за храна и нощувки са за сметка на участниците. Музиката към изпълненията се предоставя в деня на фестивала на аудио диск или флашка.

Освен състезателен характер, програмата предвижда и много забава.

Планирани са дефилета, пикник на плажа, както и вечерна хоротека, която ще се проведе в най-голямата дискотека на Балканите, намираща се в Обзор.

Истинска атракция предизвика дефилето, което премина по главните улици на града, за да стигне до Амфитеатрална сцена, на която се проведе втората част на фестивала.

Организирането на фестивала „Море бушува – Обзор танцува“ има за цел да допринесе за популяризирането и съхранението на културното наследство, на българския танцов фолклор, да способства за размяната на размяната на творческа информация, сътрудничество между ръководителите и приятелство между колективите.

Като посланици на своите държави те ще популяризират резултатите от проекта в своите общности и ще запазят кътче в сърцето си за прекрасните дни в града на слънцето.
Фолклорни фестивали и събори
Организатори на събитието са кметството на Обзор, Община Несебър, Народно читалище „Изгрев 1927“-Обзор, под патронажа на кмета на Обзор.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
НЧ ''Изгрев 1927'' във Facebook

НЧ "Изгрев - 1927"
Дорияна Митева - организатор на фестивала
Контакти - 0892733596, chitalishte_obzor@abv.bg

Фолклорни фестивали и събори


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания