''Номинирани'' събития

Велинградски празници на културата
ежегодно събитие

гр.Велинград, община Велинград, Област Пазарджик

Вашата оценка
3.3 от 3 гласа
07.07.2022 г. -
15.07.2022 г.


 
Провеждат се през първа неделя на м. Юли. В същия ден с традиционния парад-дефиле и концерт на духовите оркестри и мажоретни състави започват изявите на участниците.
Фолклорни фестивали и събори
В община Велинград с тържествена церемония по издигане знамената на България, Европейския съюз и Велинград се откриват ВЕЛИНГРАДСКИ ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА.
Фолклорни фестивали и събори
Велинградски празници на културата се организират от 1972 г. Всяка първа събота на месец юли в рамките на тържествата се отбелязва и Денят на Велинград.
Фолклорни фестивали и събори
Те се провеждат почти от половин век, когато се отбелязва и Деня на града. Тази година в културните празници се представят духови оркестри и мажоретни състави от страната и чужбина, концерти, театрални постановки, изложби и литературни вечер.

Тържественото откриване на празниците ще бъде на сцена на централния паркинг в града, а не на обичайното място - площад „Николай Гяуров“, поради ремонтни дейности в курорта.

Събитието завършва на централния площад със заря и концерт-спектакъл на известни изпълнители и симфоничния оркестър.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община ВелинградАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания