''Номинирани'' събития

''Фестивал на етносите'' гр.Козлодуй
ежегодно събитие

гр.Козлодуй,Община Козлодуй,Област Враца

Вашата оценка
3 от 1 глас
Юни 2021

 
През първата половина на м.Юни (събота) се организира от община Козлодуй "Фестивал на етносите", който се провежда на пл.”Христо Ботев” пред читалището. Концерт с представяне обичаите на бьлгари, власи, роми.
Фолклорни фестивали и събори
За поредна година Община Козлодуй в партньорство с Народно Читалище „Храм-паметник Христо Ботев 1879” гр. Козлодуй организира Фестивал на етносите, който е включен в Културния календар на общината.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалът е форум, на който се представя фолклора на различни групи – българи, власи и роми. Той популяризира и рекламира богатия български фолклор и не е с конкурсен характер.

Около 200 участника се включват във Фестивала на етносите, организиран от Община Козлодуй и Народно Читалище „Храм паметник Христо Ботев 1879". Самодейните състави са с около 100 изпълнители само от община Козлодуй. На Фестивала се представят български и ромски песни и танци, както и автентичен фолклор.

Невероятно богата палитра от фолклорни ритми се сменяше в продължение на два часа пред погледите на публиката – български, влашки и ромски фолклор, а за финал – уникалните песни и танци на банатските българи от Бърдарски геран.

Езиците не бяха проблем
– влашки песни, танци със странни имена, които носят повече отвъддунавска багра, отколкото нашенска, но всичко това се въртеше с такава бързина, че красотата и ритъма се сляха с едно и община Козлодуй може да се поздрави с изключително успешния тазгодишен фестивал.

За повече информация :
Община Козлодуй

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания