''Номинирани'' събития

М Ф Ф ''Сребърна пафта'' в гр.Кюстендил
ежегодно събитие

гр.Кюстендил,Община Кюстендил,Област Кюстендил

Вашата оценка
4.6 от 7 гласа
26.07.2020 г. -
28.07.2020 г.


 
Международния фолклорен фестивал „Сребърна пафта" , се организира от община Кюстендил, читалище „Пауталия - 2008" Кюстендил и читалище „Димитър Каляшки" село Жиленци под патронажа на кмета на кюстендилска община.
Фолклорни фестивали и събори
Официалното откриване на фестивала ще е на Арката на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил, като преди това се провежда и дефиле на всички участници.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалът няма конкурсен характер. Гостите от чужбина, както и тези от България ще имат възможността да посетят културните забележителности на Кюстендил и региона.

Гала концерта и награждаването на съставите и ансамблите с уникалният плакет под формата на сребърната невестинска пафта по традиция ще се състои в последния фестивален ден в село Жиленци.

„За пореден път традициите ни карат да се чувстваме горди в този ден, защото виждаме, че при нас гостуват изключителни състави. Казвам добре дошли на хора от цяла Европа, които със своето изкуство ще донесат радост и в нашите домове. Поздравления и за организаторите, които за седма поредна година се стремят да предизвикат интереса и успяват по най-добрия начин да рекламират фолклора, и народните танции".
Фолклорни фестивали и събори
Фестивала се провежда през последната десетдневка на м.Юли.

НЧ "ПАУТАЛИЯ 2008". 
Адрес: 2500, гр. Кюстендил, ул. "Даскал Дамаскин" N:4.
Тел: 0885 885 282; 0888 567 415, 078 550 039
E-mail: pautalia_kn@abv.bg

НЧ "Димитър Каляшки"; с. Жиленци п.к. 2573
тел.: 07921 / 236 ; 078/ 550 035
e-mail: dimitar_kalyashki.zhilentsi@chitalishte.bg , kalqshki_d@abv.bg

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Кюстендил


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания