''Номинирани'' събития

Майски фестивал ''Бъдеще с традиции'' гр.Кърджали
ежегодно събитие

гр.Кърджали,Община Кърджали,Област Кърджали

Вашата оценка
4.8 от 4 гласа
Май 2022

 
Уважаеми любители и изпълнители на Български народни хора и ръченици, За пореден път Областна администрация – Кърджали под патронажа на председателя на Народното събрание, организира Майски фестивал "Бъдеще с традиции".
Фолклорни фестивали и събори
Денят е предпоследната събота на м.Май, от 11.00 ч., в Градската градина в Кърджали.
Фолклорни фестивали и събори
Целта на феста е да представи културно-историческото наследство на Източните Родопи. В богатата програма на фестивала е включено надиграване на самодейни състави от цялата страна.
Фолклорни фестивали и събори
Броят на клубовете, формациите, участниците и тяхната националност е без ограничения. Облеклото на участниците и вида фолклор (автентичен/разработен) е по желание. Eдинственото условие е да обичате българските народни танци!
Фолклорни фестивали и събори
Надиграването няма състезателен характер – целта е да се забавляваме!

Без такса за участие!

Регламент:
- Представяне на съставите с хоро/танц по избор до 5 мин.
- Надиграване на ръченица за майстори
- Общо веселие за „издръжливост”

Ще отвори врати „Кухнята на баба”, в която желаещите ще имат възможност сами да замесят тесто и да разточат баница. Освен местните занаятчии във фестивала ще се включат майстори от Смолян, Пловдив, Златоград и други краища на страната.

В детската арт-работилница ще се включат деца от над 10 училища с интереси в приложните изкуства. Те ще правят на място кукерски маски, оригами, пана от полускъпоценни камъни, рисувана керамика, гипсови отливки, сувенири от отпадъчни материали и др.
Фолклорни фестивали и събори
Заявка за участие:
1. Заявки за участие (по приложения образец) се приемат на е-mail: ay.festival.kardzhali@gmail.com

2.В заявката задължително се посочват: - населено място - организация, която представя групата - име на групата - ръководител (трите имена, имейл и телефон за обратна връзка) - брой участници - наименование на хорото, с което ще се представя групата - имената на участниците, соито ще представят групата в надиграването на ръченица

3. Заявка за включване в панорамна туристическа обиколка на Кърджали (неделя). Важно! Местата са ограничени и заявки се приемат до изчерпването им. Включените участници ще бъдат уведомени лично от организаторите.
Фолклорни фестивали и събори
Регистрацията на участниците се извършва 1 час преди обявяването на началото на фестивала ( в Областна администрация – Кърджали, ет. 1) от ръководителите на групите.

Представянето е по реда на постъпилите заявки. Съставите участват в официалното шествие, което ще започне в 10 часа пред ДКТ „Д.Димов”. Групите, желаещи да резервират нощувки на преференциални цени, могат да го направят в следните хотели. За да ползвате договорените преференциални цени е необходимо да ги уведомите, че сте участници във Фестивала!

Организатор на фестивала и лица за контакти:
Областна администрация – 0361/60178, 0361/60175, 0361/60181
е-mail: ay.festival.kardzhali@gmail.com
Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Кърджали

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания