''Номинирани'' събития

Национален тракийски фолклорен събор ''По стъпките на Св.Богородица'' в с.Добрич
ежегодно събитие

с.Добрич,община Димитровград,Област Хасково

Вашата оценка
4 от 6 гласа
11.08.2020 г. -
12.08.2020 г.


 

сертификат

На 12 - 13 август /събота и неделя 2017г./ НЧ „ПРОБУДА – 1926" в село Добрич ще бъде домакин на национален тракийски фолклорен събор „ПО СТЪПКИТЕ НА СВЕТА БОГОРОДИЦА"
Фолклорни фестивали и събори
Каним Ви да станете част от нашия Тракийски фолклорен събор, който ще се проведе в парка на центъра с.Добрич / при лошо време в салона на НЧ „Пробуда – 1926 „с.Добрич /
Фолклорни фестивали и събори
За поредна година той ще даде сцена за изява на фолклорни певчески и танцови формации, както и на индивидуални изпълнители от цялата страна, който да представят, разпространяват и популяризират песните, молитвите, наричанията и обичаите свързани с големия християнски празник на Света Богородица.

Целта на Националния тракийски фолклорен събор е съхраняване, популяризиране и развитие на българското традиционно творчество. Да се представи пъстротата на българското фолклорно изкуство, по този начин да съхраним и предадем живото културно наследство на българина, участващо в изграждането на идентичността ни.

Да утвърди присъствието на фолклорното танцово, словесно и музикално – песенно изкуство в съвременния живот и да предоставя възможност на многобройните колективи за обществено признание. Насърчаване приемствеността на младото поколение.

Вярваме, че ще се отзовете на поканата ни и с Вашето участие ще допринесете този фолклорен празник да стане още по – хубав и по – незабравим.

ЦЕЛИ:
Съхраняване на българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура.

Популяризиране на природния феномен „ПО СТЪПКИТЕ НА СВЕТА БОГОРОДИЦА ” и богатото културно-историческо наследство в село Добрич.
Фолклорни фестивали и събори
РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ:
В събора вземат участие:
- групи, представящи народни традиции и обичаи – един обичай в рамките на 10 минути
- фолклорни певчески и инструментални групи – до две произведения от 5 до 8 минути
- танцови групи и ансамбли – програма в рамките на 10-15 минути
- индивидуални изпълнители (до двама от колектив) - една бавна и една бърза песен в рамките на 5 минути двете.
Строго ще се съблюдава изпълненията да не надвишават посоченото в
регламента времетраене. Организаторите си запазват правото за промени на времетраенето на изявите, в зависимост от броя на заявките за участие.

Организаторите издават програма на събора, в която се включват всички състави и изпълнители, подали предварителна заявка до посочената дата /05.08.2016 г./. Програмата ще бъде изпратена по поща на всички участници, подали навреме заявки.
Фолклорни фестивали и събори
При пристигането си в деня на събора – 12 - 13 август – участниците са длъжни да съобщят за присъствието си в Щаба на събора.

30 минути преди обявения в програмата час на явяване на сцената, участниците трябва да се представят на комендантите.

Организаторите ще носят отличителни баджове.

При евентуално пропускане на реда на явяване от страна на участниците, същите ще се явят или във време, определено им от комендантите, или в края на програмата. Всички изпълнители получават грамоти за участие в събора .

РЕД НА ПРОВЕЖДАНЕ:
10.00ч. на 13.08 - Официално откриване на събора
10.30ч .- Програма на участващите изпълнители на сцена
18.30ч. на 14.08. – Награждаване и народно веселие
Сцената за провеждане на събора се намира в парка на центъра в с.Добрич/ при лошо време в салона на НЧ „Пробуда -1926 „с.Добрич /
Журито присъжда на най-добре представилите се с плакет -отличие и диплом за принос в съхраняване и популяризиране на традиционната ни култура.

Разноските за пътуване, храна и нощувки са за сметка на участниците. Заявки за участие в събора се приемат до 05.08.2017 г.!

ЗАЯВКИ И ИНФОРМАЦИЯ:
НЧ „ПРОБУДА – 1926 „с.Добрич
с.Добрич - 6437, общ.Димитровград, обл.Хасково
0886 43 43 72 – председател Марин Маринов
0886 14 44 92 – секретар Диана Петева
e - mail: chitali6te_dobrich@abv.bg
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Сайт на с.Добрич

Община Димитровград

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания