''Номинирани'' събития

Фестивал ''Балканска черга'' в с.Шишковци
ежегодно събитие

с.Шишковци,Община Кюстендил,Област Кюстендил

Вашата оценка
4.4 от 5 гласа
Септември 2021

 
Фестивалът на балканската черга, майсторската скара и домашната ракия, фолклора и занаятите се провежда през втората половина на м.Септември, третата събота и неделя
Фолклорни фестивали и събори
Кулинарен фестивал, народни борби и много песни, танци и веселие белязаха тазгодишното издание на "Балканска черга" в село Шишковци.
Фолклорни фестивали и събори
През цялото време българи, сърби и македонци имат възможността да се насладят на различни фолклорни изпълнения на едни от най-известните изпълнители и различни конкурси.
Фолклорни фестивали и събори
Международният форум стартира в петък следобяд.
Фолклорни фестивали и събори
Родното място на Владимир Димитров-Майстора за поредна година посрещна международния фестивал "Балканска черга", празникът на домашната ракия, майсторската скара, фолклора и занаятите, в които участват състави и гости от България, Македония и Сърбия.

В центъра на селото на Майстора се организира кулинарна изложба, наречена „Зелника на майстора“.

В нея участие взеха 45 души, които показаха уникално приготвени, баници, погачи, зелници и торти. Те получиха множество поздравления от всички и специално изработени грамоти.

Победителите бяха обявени от кмета на селото. Сред атракциите на Балканска черга бяха и народните борби, в които сили мериха жени и мъже.
Фолклорни фестивали и събори
Целта на фестивала според организаторите от сдружение “Роден край”, е да покажат бита и обичаите в балканския регион.

"Балканска черга“ събра над 1500 участници от три държави. Организатори на проявата са кметът на Шишковци и координаторът на сдружение „Роден край“.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти: Кметство: 0882 88 50 42Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания