''Номинирани'' събития

Празник на водните лилии в с.Малък Преславец
ежегодно събитие

с.Малък Преславец, община Главиница, Област Силистра

Вашата оценка
4.3 от 8 гласа
Юни 2023

 
За поредна година община Главиница , кметството в с. Малък Преславец и НЧ"Й. Йовков"организират в средата на месец юни /събота/ "Празник на водната лилия"
Фолклорни фестивали и събори
Красивата природа в комбинация с атрактивна програма ще събери стотици гости -любители на природата , веселието и пълноценната почивка.
Фолклорни фестивали и събори
За доброто настроение ще се погрижат над 20 фолклорни, певчески и танцови самодейни групи и състави от общините Главиница, Алфатар, Силистра, Ситово, Дулово, Кайнарджа и Русе, и Борово.
Фолклорни фестивали и събори
Колоритния празник започва в 9:00 часа в местността "Блато Малък Преславец".

Празникът ще бъде съпътстван от атрактивното състезание за най-голям и богат улов, в който среща си дават най-запалените любители рибари.

Целта на станалия вече традиционен Празник на водната лилия е да се популяризира голямата естетическа стойност на Малопреславското блато , което се остава една все още непозната, екзотична и необичайна природна средапо поречието на Долен Дунав.
Фолклорни фестивали и събори
Островите от водни лилии и големите концентрации на редки и застрашени от изчезване водолюбиви птици са малко познати на широката публика и представляват интерес за научни изследвния и любителски посещения.

Блатото Малък Преславец е една от последните запазени влажни зони по българския бряг на р. Дунав. Птичето богатство на района до този момент наброява 147 вида, като гнездящи от тях са 82 вида.

За контакти : Кметство : 08637 / 260; 0886 72 11 67
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Главиница

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори

Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания