''Номинирани'' събития

Тодоровден в гр.Копривщица
ежегодно събитие

гр.Копривщица,Община Копривщица,Софийска област

Вашата оценка
3.1 от 8 гласа
16.03.2019 г. -
16.03.2019 г.


 
Всяка година на Тодоровден калдъръмените улици на Копривщица се огласяват от тропота на конски подкови и възгласи на развълнувани ездачи. По стар обичай на този ден се организира кушия, която събира публика от цяла България.
Фолклорни фестивали и събори
Всяка година тук се събират множество жители и гости на града, за да наблюдават зрелищното събитие. Участие в него вземат състезатели от страната, региона и града-домакин.
Фолклорни фестивали и събори
И тази година конните надбягвания се радват на голям интерес. Мъжете украсяват конете. си с цветни панделки и пискюли и дори и да не участват в надбягването, цял ден обикалят из града, яздейки.

Стадионът на Копривщица за няколко часа се превъръща в истински хиподрум.

В обедните часове на деня присъстващите имат възможността да се насладят на атрактивни надбягвания, проведени в няколко дисциплини и категории.
Фолклорни фестивали и събори
Участие в надпреварата вземат състезатели от Копривщица, Челопеч, Антон, Мирково, Пирдоп, Златица, дори от Хисар, Карлово и Казанлък.

На импровизирания хиподрум четириногите и техните ездачи премерват сили в различни дисциплини.

За призьорите са предвидени парични награди.

Освен зрелищните надбягвания и надтегляния, доброто настроение на присъстващите ще се поддържа и от традиционната бира-скара.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община КопривщицаАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания