''Номинирани'' събития

Трифон Зарезан в с.Садовец
ежегодно събитие

с.Садовец, Община Долни Дъбник, Област Плевен

Вашата оценка
4.5 от 6 гласа
14.02.2019 г. -
14.02.2019 г.


 
За поредна година жителите на село Садовец ще отбележат подобаващо празника на лозята и виното – Трифон Зарезан. За любителите на българските традиции и обичаи на 14 февруари ще бъде отпразнуван „Денят на лозаря“ с подобаващо веселие, безплатно вино и мезе на лозовите масиви в землището.
Фолклорни фестивали и събори
Кметство Садовец, самодеен танцов състав „Студенец“, певческия състав към Пенсионерски клуб – с. Садовец организират съвместно голям празник на виното в този ден.
Фолклорни фестивали и събори
Всички са поканени от 10:00 часа на центъра на Садовец, откъдето с хора, музика и интересна програма шествието ще се отправи към лозе „Калугерица“ край селото.
Фолклорни фестивали и събори
Там гостите ще бъдат посрещнати както подобава – с питка, вино и мезе.

Имаме удоволствието за поредна година да ви поканим на нашия си, вече превърнал се в традиция за жителите и гостите на село Садовец, български празник ТРИФОН ЗАРЕЗАН!

Чувствайте се поканени на 14 Февруари от 10:00 часа на центъра на Садовец, откъдето с хора, музика и интересна програма ще се отправим към лозе „Калугерица“ край селото. Там ще ви очакваме и посрещнем както подобава на едни домакини – с питка, вино и мезе.

Нека спретнем в очаквано топлия за месец Февруари ден един запомнящ се ТРИФОН ЗАРЕЗАН!

Кметът на Садовец спази традицията и тази година, като направи весел и щастлив деня за садовчани.
Фолклорни фестивали и събори
Според лозарите, обичаят „Зарязване” („Да се закрои лозето”, „Да порежат лозето”, „Да зареже лозата”) поставя началото на лозарската нова година.

С този обичай се открива новият сезон на земеделската работа. А наесен, когато гроздето узрее и се прибира, ще се отбележи краят на земеделската дейност.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти : Кметство : Телефон - (5870)06521 22 90
Читалище "Искра 1903"; Адрес пл. "Съединение" 1, п.к. 5896
Телефон 0876815150; E-mail chitaliste_sadovec@abv.bgАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания