Събития с конкурсен характер

Международен фестивал на туристическата песен ''С песен приятели'' в гр.Горна Оряховица
ежегодно събитие

гр.Горна Оряховица, община Горна Оряховица, Област Велико Търново

Вашата оценка
Юни 2023

 
Майските дни на културата в Горна Оряховица продължават с Международния фестивал на туристическата песен.
Фолклорни фестивали и събори
Той се провежда ежегодно в края на м.Май или в началото на м.Юни. Фестивалът е включен в календара на Световната туристическа агенция.

Традицията на планинарската песен, богата история и разнообразните природни ресурси на България, възможностите за развитието на туризма у нас получават широка популярност в страните участнички в събитието.

Има за цел да популяризира туристическата песен, като средство за опознаване и приятелство между любителите на природата от различни страни; да се разширят и задълбочат взаимноизгодните контакти и сътрудничество между сродните неправителствени организации от България и света; да спомогне за утвърждаване на туристическите традиции в региона.

По време на форума ще се проведат и традиционния конкурс „Мис и Мистър Фестивал” ; работна среща на художествените ръководители с представители на организационния комитет; множество срещи на чуждестранните участници с представители на местната власт; туристически програми и атракции в региона; презентация на нови български песни.

Фестивалът няма конкурсен характер.

Фестивала преминава под патронажа на:
Министъра на културата. Международно жури,ще оценява изпълненията на съставите от България и чужбина. Наградите са осигурени от Председателя на организационния комитет, Министерството на културата, Български Хоров Съюз, Сдружението на туристическите хорове в България.

Фестивала се провежда и с любезното съдействие на Министерство на културата, Български Туристически Съюз, Български Хоров съюз.

За повече информация :
Международен Фестивал на Турисическата песен
Община Горна Оряховица

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания