Събития с конкурсен характер

Фестивал на приказката в гр.Севлиево
ежегодно събитие

гр.Севлиево,Община Севлиево,Област Габрово

Вашата оценка
2.7 от 6 гласа
03.06.2023 г. -
06.06.2023 г.


 
Програмата на празниците включва карнавално шествие на малчугани от детските градини и началните училища, конкурс за най-хубав карнавален костюм, прожекции на филми с приказни сюжети, изложба на илюстрации към приказки, конкурс и изложба на детска рисунка, както и спектакъл за възрастни.
Фестивал на приказката се провежда в Севлиево. Идеята за неговото организиране е на местния Дом на културата ”Мара Белчева”. Нека за малко поне станем отново деца, за да бъде животът ни макар и за кратко слънчев, приказно щастлив и забавен.

Чрез образното и емоционално въздействие на приказните герои, смисъла на доброто и неговата победа над злото, силата на вълшебството, обаянието и магнетизма на приказния свят, в дните през които ще се проведе фестивалът на приказката, да дадем възможност на децата да изживят пълноценно тези няколко дни, които да обогатят тяхното детство, да ги направят весели, щастливи, жизнерадостни, изпълнени с мечти и желания. Тази приказна атмосфера да събуди в техните родители, учители, художествени ръководители отдавна заспалото дете, за да могат и те от своя страна да изживеят отново приказни детски спомени, да се забавляват, веселят и помечтаят.

Какво ще включва фестивалът на приказката:
Конкурс за написване на детска приказка .
Конкурс за написване на приказка за възрастни
Конкурс за най-добра драматизация на приказка - в конкурса ще участват професионални и самодейни куклени и драматични театрални състави
Фестивал на филми-приказки - игрални и анимационни
Карнавал на приказката - с участие на децата от детските градини и училищата, тук биха могли да се включат циркови клоуни, мимове
Улични музиканти - концерти на открито
Конкус за най-добър разказвач на приказка
Конкурс за най-добър цирков клоун и мим
Изложба на детски рисунки
Иложба-базар на книги с приказки
Базари на детски играчки
Компютърни детски игри на приказна тематика - представяне
Срещи с автори на книги за деца и книги с приказна фантастика

Първоначално организирането и провеждането на фестивалът би могло да започне като регионален - в рамките на нашата община, като бъдат поканени за участие и съседни общини, с цел натрупване на опит.
Следващият етап да бъде национален и постепенно прерастване в международен.
В предвид на това, че провеждането на всички конкурсни прояви изисква сравнително голям ресурс, би могло някои от тях да се организират циклично, като по този начин всяка календарна година ще се провеждат един или два конкурса в рамките на фестивала.
Възможно е фестивалът да се провежда в продължение на месец, ако обективните условия го наложат.

По време на фестивала биха могли да си дадат среща както професионалните творци, така също и самодейни изпълнители. Основната идея е бизнесът и културата със съвместни усилия и действия да допринесат за възпитаването у нашите деца на изконни човешки добродетели, за изживяване на назабравими мигове, които да оставят в детските души спомена за нещо весело, вълнуващо, незабравимо и неповторимо, изпълнено с приказни вълшебства. Амбицията на организаторите е тазгодишния общински фестивал през следващите години да прерасне в национален.

За повече информация :
Дом на културата гр.Севлиево

Община Севлиево

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"

Искрено Ваш: Екип на www.SABORI.BG
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания