Събития с конкурсен характер

Национални Славейкови празници в гр.Трявна
ежегодно събитие

гр.Трявна,община Трявна,област Габрово

Вашата оценка
4.2 от 9 гласа
Юни 2023

 
Национални Славейкови празници - конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови и награждаването на отличените творби. Участие в конкурса могат да вземат автори от цялата страна, които изпращат по една творба.
Фолклорни фестивали и събори
В читалище "Пенчо Славейков" ще бъде връчена Славейковата награда за лирично стихотворение, която е статуетка от скулптора Людмил Бонев и сумата 2500 лева.
Фолклорни фестивали и събори
Програмата на празниците включва и гостувания на фолклорни ансамбли, камерни оркестри, театрални постановки и изложби.

Проявата се организира под патронажа на президента, съобщи пресцентърът на Община Трявна. Съорганизатори са Министерството на културата и Министерството на финансите.

Те се осъществяват всяка година в края на месец май или началото на месец юни..
Фолклорни фестивали и събори
В сцени за различните прояви по време на тържествата се превръщат читалище “Пенчо Славейков”, галерия “Казаков”, Калинчевата къща, Старото школо. Дебати по зададена тема, етнографски изложби, изложба-базар на книги, научни конференции по литературни въпроси, както и концертни изяви на популярни артистични и фолклорни състави – всичко това е само част от съвременния смисъл и съдържание на Славейковите празници в Трявна.

Кулминацията в празничните дни настъпва с връчването на Голямата Славейкова награда . Тя се дава на победителя в конкурса за лирично стихотворение след прецизен подбор от страна на предварително подбрано жури.
Фолклорни фестивали и събори
Така, Трявна не просто пази духа на Славейкови – баща и син – от забрава, но с гордост носи думите и делата им през времето до наши дни.

За контакти:
Народно читалище „Пенчо Славейков 1871”; chitalishte_tryavna@abv.bg
0677/ 623 10; 0677/ 625 73; 0879926599; obtryavna@unicsbg.net

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
НЧ Пенчо Славейков 1871 във Facebook
Община ТрявнаАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания