Събития с конкурсен характер

Национален ученически театрален фестивал ''Климент Михайлов'' в гр.Русе
ежегодно събитие

гр.Русе,Община Русе,Област Русе

Вашата оценка
4.5 от 4 гласа
Юни 2023

 
През първата половина на месец юни, само дни преди началото на лятната ученическа ваканция, Русе се превръща в любезен домакин на младите таланти от цялата страна, пленени завинаги от магията на театралното изкуство.
Фолклорни фестивали и събори
Всички те пристигат в града край Дунава, за да покажат в една благородна конкуренция своите дарби и артистични умения на сцените на прочутото Доходно здание – храмът на русенската Мелпомена.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалът е ежегоден от 2006 година и се явява наследник на провеждания преди това в Русе едноименен Ученически театрален фестивал. Фестивалът носи името на Климент Михайлов /1939-1984/-известен и обичан русенски артист, който през своя недълъг живот направи много за привличането на младите хора към театъра.

Освен изтъкнат артист, той дълги години водеше театрални състави към Общинския младежки дом.

Участниците се състезават в две възрастови групи:
– първа група до 7 клас
- втора група до 12 клас.

Предвидените отличия са за:
- най-добър спектакъл; награда за камерен спектакъл; за детски спектакъл; за спектакъл, разкриващ най-ярко проблемите на младото поколение, както и няколко поощрителни награди.

Освен колективните, се присъждат и индивидуални награди - за главна мъжка и главна женска роля в двете възрастови групи, както и за поддържаща мъжка и женска роля – отново в двете групи.

Във фестивала имат право на участие със спектакли / театрални, художествено слово, естрадно-сатирични и др./ театрални състави на средни училища, професионални гимназии или други ученически формирования, в които учениците са на възраст от 12 до 19 години. Продължителността на спектакъла следва да бъде до 60 минути.

Всеки състав, желаещ да участва във фестивала, изпраща на посочения за кореспонденция адрес, заявка за участие, придружена със запис на спектакъла /на CD, DVD, дискета, видеокасета-до 15 минути/, рекламни материали за състава и постановката / кратка история на трупата, програма към спектакъла/.
Фолклорни фестивали и събори
Селекцията на спектаклите за участие във фестивала се извършва от организаторите му.

За провеждането на фестивала ще се използват следните зали:
- Камерна зала
- Малка сцена на театрален комплекс “Доходното здание”
- Зала “Русе”


От театъра се осигурява обслужващ технически персонал за осъществяването на спектаклите.

Организатори са:
Общински детски център за култура и изкуство с подкрепата на Общински младежки дом
Драматичен театър “Сава Огнянов”
Куклен театър – Русе
Общинско предприятие “Доходно здание”.

Адрес за кореспонденция и изпращане на заявките и рекламните материали: Гр. Русе 7005, ж.к. “Здравец”, ул. “Околчица” 9; Общински детски център за култура и изкуство; /за фестивала/ тел.: 082/ 845 471, 82/845 471, 082/84 57 34; e-mail: obdcki@abv.bg; skoleva@mbox.contact.bg
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Драматичен театър ''Сава Огнянов''


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания