Събития с конкурсен характер

Фестивал на Мъжките фолклорни певчески групи в гр.Разлог
ежегодно събитие

гр.Разлог,Община Разлог,Област Благоевград

Вашата оценка
4.1 от 7 гласа
Септември 2023

 
Фестивала се провежда в събота и неделя, през втората половина на м.Септември. Това е единственият по рода си фестивал за автентичен мъжки фолклор в България и за поредна година ще се проведе под мотото „От древността към вечността”.
Фолклорни фестивали и събори
От 10:30 часа на площад „Преображение” с официално ще бъде открит Националния фестивал на мъжките фолклорни певчески групи и индивидуални изпълнители.

В 19:00 часа лауреатите на фестивала ще се качат на сцената, за да изнесат гала концерт.

По идея на Мъжката фолклорна група от 1998 год. в гр.Разлог ежегодно се провежда Фестивал на Мъжките фолклорни певчески групи.

Превес на участие имат мъжките групи от Благоевградски регион и от Пазарджишки регион, като голяма част от групите са от българо-мохамедаско население.

Идеята на организаторите от Читалището е Фестивалът да се разшири и да стане Международен, тъй като до сега всяка година взимаха участие фолклорна група от гр. Радовиш - Република Македония.
Фолклорни фестивали и събори
Културната проява е част от празничната програма по повод деня на Разлог -24 октомври. Организатори на фестивала са община Разлог и местното читалище.

По регламент всяка група или изпълнител ще се представи с по две народни песни със собствен музикален съпровод.

Фестивалът устоя във времето и за напред ще продължи да съществува. Чрез народното творчество ние се връщаме в миналото, където са нашите корени. Община Разлог винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя реализирането на фестивала. На всички изпълнители успех, а зрителите нека се насладят на народното творчество.Участници и зрители се потопиха в духа на народното творчество.
Фолклорни фестивали и събори
Всички участници получиха грамоти и отличия за съхраняването на българското народно творчество. Оказа се, че за всички е по-важно самото участие, отколкото взетите награди.

Организатори :
Община Разлог, НЧ „15.IX.1903-1909г.”-Разлог, Фондация „Старата България” и със съдействието на Министерството на културата.

Каним всички граждани и гости на град Разлог да присъстват на фестивала и да се потопят в духа на народното творчество.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община РазлогАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания