Фолклорни фестивали, събори и панаири

Летни театрални празници в гр.Банско
ежегодно събитие

гр.Банско, община Банско, Област Благоевград

Вашата оценка
Юли 2023

 
Летни театрални празници. Намерението на общинското ръководство е форумът да стане ежегоден, а Банско освен в един от най-желаните ски курорти, да се превърне и в театрален град.
Фолклорни фестивали и събори
В продължение на седмица жители и гости на Банско могат да видят най-стойностните представления през годината, доказали своя публичен успех, обещават организаторите.
Фолклорни фестивали и събори
Културната проява цели да представи на жителите и гостите в общината най-интересните спектакли през годината, с актьори ‘звезди’, които вече са доказали своя публичен успех.

Сгушен в подножието на Пирин планина, град Банско е притегателна сила за български и чуждестранни туристи през целия период на годината.
Еднакво атрактивен през четирите сезона на година, градът предлага разнообразни условия за почивка и отдих.


Популярността на Банско във и извън страната се дължи на прекрасните условия за ски туризъм в съчетание със самобитен фолклор и старобългарска архитектура.

Град–музей, където новото и старото съжителстват заедно – модерният център преминава в калдъръмени улички с типичните къщи, с дървен чардак, закътани зад яки двойни порти. Известен като център за планински и ски спортове с модерни ски-съоръжения и новоизграден кабинков лифт.

Тук е съхранено равновесието между екология, флора, фауна и национален колорит.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Банско

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания