Фолклорни фестивали, събори и панаири

Ден на община Гурково
ежегодно събитие

гр.Гурково, община Гурково, Област Стара Загора

Вашата оценка
4 от 1 глас
Септември 2023

 
Първата събота на м.Септември. - Ден на община Гурково и "Био рали " .
Фолклорни фестивали и събори
Община Гурково заема територия от 292 кв. км. С население, разпределено неравномерно в 11 населени места. Най-голяма част от него живее в административния център – гр. Гурково.
Фолклорни фестивали и събори
Общината е разположена в централна България, заключена между Стара планина и Средна гора, в източния край на Розовата долина.

През нейната територия преминават две главни автотранспортни магистрали – Прохода на Републиката, свързващ Северна с Южна България и главен републикански път София – Бургас, с успоредна на него ж.п. линия. През територията на общината преминава река Тунджа, а в южния и край се намира големия язовир „Жребчево”.

Климатичните и почвените условия са изключително благоприятни за развитието на етерично-маслени култури (роза, лавандула) и лозя. Отглеждат се още зеленчуци, пшеница, овощни дървета и др. Развито е планинското животновъэдство.

Поради спецификата на географското си положение и прекрасните природни дадености, съчетани с уникално биоразнообразие, община Гурково се явява привлекателно място за отдих, туризъм, лов и риболов.

За повече информация :
Община Гурково

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания