Фолклорни фестивали, събори и панаири

Събор на с.Малчика
ежегодно събитие

с.Малчика,Община Левски,Област Плевен

Вашата оценка
4 от 1 глас
Ноември 2023

 
Съборът на селото е през последната седмица на м. Ноември. Той е последният събор в цялата област.
Фолклорни фестивали и събори
Енорийски център беше осветен в село Малчика, община Левски . Той се нарича "Св. Ана" и е предназначен за работа с деца, младежи, възрастни и болни хора, провеждане на вероучение и благотворителни акции.
Фолклорни фестивали и събори
Към него ще функционира и социална кухня за бедни.Финансова помощ за създаването на енорийски център е получена от ордена на отците-пасионисти от Италия, от благотворителни и религиозни организации от Италия, Германия, Франция, САЩ.

Сред дарители са семейството и приятели на енорийския свещеник отец Ремо Гамбакорта, Борислав Лоринков от Белене и други.

Село Малчика
се намира по средното течение река Осъм, на левия и бряг, в равно и плодорно землище. Отдалечено е на 40 км югозападно от град Свищов и на 7 км северно от град Левски. Най-близката жп гара е в Левски и чрез автобусни връзки се свързва с Плевен, Белене, Никопол.

Болшинството от селото са българи католици, изповядвало в миналото павликянство. Това очевидно е благоприятствало по време на османското владичество българите в селото да запазят буден и силен национален дух.

Около 80% от жителите на селото са католици, а около 20% - православни.

Днес селото разполага с католически храм и една православна църква, детска градина и училище в което учат 123 деца, а в детската градина 53 деца. В селото се прозвеждат бетонни блокчета и колонки, които са широко разпространени в цялата област. За развлечение жителите ходят на ремонтираната дискотека "UNONA". Днес в селото живеят около 1800 човека, а в миналото е достигало до 4000.

За контакти :
Кметство: Телефон: 06534/22-34

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания