Фолклорни фестивали, събори и панаири

Събор и Храмов празник на ''Св. Иван Рилски'' в с.Юлиево
ежегодно събитие

с.Юлиево,Община Мъглиж,Област Стара Загора

Вашата оценка
3 от 1 глас
19.10.2020 г. -
19.10.2020 г.


 
Съборът на селото е на 19 Октомври, празникът на патрона на местната църква "Свети Иван Рилски". Този празник се чествува ежегодно с изяви на местните самодейци и всенародно веселие.
Фолклорни фестивали и събори
Село Юлиево
се намира на 17 км от Стара Загора и 19 км от Казанлък в югоизточната част на плодородната Розова долина. Селото има статут на вилна зона. Река Тунджа минава през пределите на селото, където се наблюдават много живописни места.
Фолклорни фестивали и събори
По поречието на река Тунджа има плавателни изкуствени езера, образувани при добиването на инертни материали за строителството на Стара Загора. Тези езера са място за отдих и риболов на жителите от съседните градове сред девствена природа.

В Юлиевската кория могат да се видят вековни дъбове и други редки видове флора и фауна. Благодатното разположение между Средна гора и Стара планина осигурява над 300 слънчеви дни в годината и благоприятни температури за развитието на овощните градини и лозя.

Богат е добива от череши, кайсии, праскови, ябълки и други плодове. В селото се намира една от големите в района мандри за екологично чиста продукция.

За контакти : Кметство : Телефон: 04339/2260

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания