Фолклорни фестивали, събори и панаири

Събор на Спасовден в с.Тракия
ежегодно събитие

с.Тракия,Община Опан,Област Стара Загора

Вашата оценка
3 от 1 глас
25.05.2023 г. -
27.05.2023 г.


 
Празника на селото е Спасовден - Възнесение Господне.Понякога се отбелязва в съботата след Спасовден.
Фолклорни фестивали и събори
Интересна е минералната вода в южния край на селото. Изворът, известен като "Сондата" се е появил там след голямото земетресение в Чирпан от 1928 г.
Фолклорни фестивали и събори
И е на мястото е изградена чешма, която и до днес е много посещаемо място. Хора от с.Тракия, съседните села или пътуващи в посока Димитровград или Стара Загора спират, за да пълнят и пият от минералната вода.
Фолклорни фестивали и събори
Паметник в памет на всички загинали войници от с. Тракия във войните. Паметникът представлява мраморна стъпаловидна конструкция в четири части. На най-горната част са поставени две плочи - лицевата има почетен знак и надпис "В памет на героите от с. Тракия, загинали във войните за майка България", а на страничната е изписано "Паметникът е построен с даренията на Минчо Георгиев Чавдаров - роден в с. Тракия и кооп. "Тракия".

В центъра на конструкцията също има две плочи - на едната са имената на загиналите, а на другата надписа "Българийо за тебе те умряха!". От лявата и дясната страна на паметника са двете оръдия, подарени от Министерството на отбраната.

За контакти : тел.: 04109/2260; 0885301851

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания