Фолклорни фестивали, събори и панаири

Летни празници в гр.Черноморец
ежегодно събитие

гр.Черноморец,община Созопол,област Бургас

Вашата оценка
Август 2023

 
Всяка година в началото на месец август се провеждат летните празници на с. Черноморец, вклучващи фолклорни и естрадни концерти на открито, детски шоу програми.
Фолклорни фестивали и събори
Гр. Черноморец се намира на 25 километра от Бургас и само на 9 километра от старинния Созопол. На всеки 30 минути има автобусна връзка към двата града.
Фолклорни фестивали и събори
Една възхитителна местна традиция е наличието на градинки с красиви храсти и цветя изпълнили дворовете на всеки хотел, ресторант или кафене. Това прави атмосферата на Черноморец много приятна и предразполагаща към пълно отпускане и почивка.

Черноморец е разположен върху дълга крайбрежна ивица, и в нейната част влиза и територия, разделена от морето с обширен скалист бряг наситен с пасища и добитък. Скалистата брегова ивица е насечена от плитки малки заливчета, предоставящи уединени местенца за плуване, слънчеви бани и риболов.

Мястото на Черноморец между Бургас и Созопол позволява на летовниците удобен достъп до забавленията и нощния живот и на двата града. В Черноморец преобладават най – вече кафенетата на открито. Един от най – хубавите плажове на българското черноморие е в южна посока от града – къмпинг “Градина”. Много лесно и бързо може да се стигне до него пеша или пък наемайки такси.

Заливът на къмпинг “Градина” е подходящ за уинд и кайт сърф. Любителите на силни усещания ще получат всичко, което търсят.

ЧИТАЛИЩЕ "ДИМО НИКОЛОВ"

Създадено 1908 г.;библиотечен фонд-11098 библиотечни иденици. Днес в читалището функционират: библиотека, етнографска изложба, детска школа за народни танци, деска школа за съвременни танци, Младежки танцов ансанбъл за народни песни и танци,група за пресъздаване на местни обичаи и автентичен фолклор. Всички те са носители на многобройни награди и отличия завоювани на престижни регионални и национални прегледи и събори.

Самодейни състави:
1. Певческа група - странджански и стари градски песни.
2. Група за автентичен фолклор - автентични песни и мегдански хора, пресъздаване на местни обичаи.
3. Танцов състав.

За контакти :
Кметство:
тел. 0550 42234, секретар 0550 42710

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания