Фолклорни фестивали, събори и панаири

Общински фолклорен празник ''Долината на лозите пее и танцува'' в гр.Сунгурларе
ежегодно събитие

гр.Сунгурларе,община Сунгурларе,област Бургас

Вашата оценка
4.8 от 5 гласа
Юни 2023

 
В първата събота на м. Юни всяка година се провежда събор под наслов “Долината на лозите пее и танцува”. Този празник е свързан с основния за долината поминък – лозарството и винарството.
Фолклорни фестивали и събори
Всяка година в гр.Сунгурларе се събират представители от всички населени места в Общината носещи дълбоко в себе си фолклорното наследство на своите деди, правейки го достояние на всички.
Фолклорни фестивали и събори
Няма по-добър надслов от този да почитаме заветите на дедите ни и да ги предаваме на нашите деца и внуци. Ние сме част от основопологащата идея на нова Европа - единство в многообразието.

Няма по-голяма национална отговорност от съхраняването на нашите корени, традиции културно-историческо наследство и нека в този празничен ден да отдадем дължимото на читалищните дейци и самодейци, на техния благороден труд.
Фолклорни фестивали и събори
На самите читалища и тяхната роля на родолюбиви огнища, в които продължаваме да развиваме българската култура, фолклор и изкуства, и да ги правим достояние на Европа и света.

На фолклорния празник ще имате възможността да се насладите на разнообразието на народните песни, танци, музика и обичаи пресъздадени от над 350 самодееца от цялата община, а това са 28 колектива и много индивидуални изпълнители.

Насловът на културното събитие, наречено от организаторите мегданско увеселение, е свързан с основния поминък за бургаското градче – лозарството и винарството.
Фолклорни фестивали и събори
Организатори на събитието са Община Сунгурларе и Читалище “Просвета 1882”, тел.:0894737341, prosveta_sun@abv.bg;
05571/2510; 05571/2463; 05571/5265; kultura.sungurlare@gmail.com


За повече информация :
Община СунгурлареАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания