Фолклорни фестивали, събори и панаири

Фестивал на хармонията и красотата ''От Цветница до Гергьовден'' в с.Генерал Инзово
ежегодно събитие

с.Генерал Инзово,община Тунджа,област Ямбол

Вашата оценка
4.8 от 8 гласа
09.04.2023 г. -
09.04.2023 г.


 
За пореден път Генерал Инзово събра самодейни състави и индивидуални изпълнители на Фестивалът на хармонията и красотата „От Цветница до Гергьовден”.
Фолклорни фестивали и събори
Паркът на селото отново оживя от дошлите от цялата община „Тунджа” ентусиазирани любители на фолклора, които с нетърпение чакаха за излязат да покажат възможностите си.
Фолклорни фестивали и събори
Целта на празника е съхраняване и утвърждаване в съвременния начин на живот на фолклорното изкуство (песенно, танцово, музикално, обредно и др.)
Фолклорни фестивали и събори
В парка на село Генерал Инзово, над 36 колектива, много индивидуални певци и инструменталисти показаха най-доброто от националния ни фолклор.
Фолклорни фестивали и събори
Раззеленилият се парк на селото отново стана естествена сцена на стотиците самодейци, дошли да покажат любовта си към фолклора с изпълнение на техните песни, танци, обреди и обичаи от пролетния празничен календар.
Фолклорни фестивали и събори
Откриване: 9.00ч. Организатори на събитието са Община "Тунджа", кметството на Генерал Инзово, Общество за фолклор и Читалище "Н. Й. Вапцаров – 1926".

С всяка изминала година се увеличава участието на детски и младежки състави, което е знак, че обичта към фолклора ще се съхрани и предаде, а изявата на такива празници възражда и дейността на читалищата в общината.

Самият празник няма конкурсен характер. Всички колективи, взели участие в празника, получават грамота и сувенири.

Предоставяне на възможност на самодейните колективи за изява, да получат признание за труда си, за съхранение и популяризиране на песните, танците и обредите на своите населени места и региони.

В празника могат да участват самодейни колективи и индивидуални изпълнители, без ограничение във възрастта.

Повече от 500 участници – индивидуални изпълнители, групи за автентичен фолклор, певчески и танцови състави от над 30 селища от цяла Югоизточна България събра поредното издание на общинския празник „От Цветница до Гергьовден“.

В рамките на фестивала ще се проведат конкурси:
- ревю на костюми;
- моминска китка или кумичен венец;
- великденско яйце;
- обреден хляб;
- гергьовска люлка и аранжиран букет.
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорните изпълнения на ансамбъл "Инзово" са познати на всички значими фестивали в България - "Копривщица", "Мараш пее", "Кенана", "Петрова нива" на връх Бакаджик, "Добруджа" и други.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти :
НЧ "Никола Йонков Вапцаров"
ул "Св. Св. Кирил и Методий" № 14;
email: chitaliste_inzovo@abv.bg; tel. 089 550 6917
тел.: 04770 -22-21Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания