Фолклорни фестивали, събори и панаири

Международен пленер ''Море и вятър'' в с.Камен бряг
ежегодно събитие

с.Камен бряг,Община Каварна,Област Добрич

Вашата оценка
3 от 1 глас
Септември 2023

 
В началото на месец септември всяка година се провежда традиционият пленер "Море и вятър". В него вземат участие художници и скулптори от цялата страна и чужбина.
Фолклорни фестивали и събори
Пленерът завършва с изложба в художествената галерия на гр. Каварна и продължава да гастролира из страната.

В последните години започнахме неформални сбирки на художници. Тогава възникна и идеята за пленер или по-скоро за събиране на хора които работят в различни насоки на изкуството, от различни краища на България, и от други страни. Целта е да създаваме творческа среда, която да провокира диалог между млади творци и куратори от България и Балканския регион и техни колеги от Западна Европа и други краища на света. Работите, които направим по време на събирането показваме с изложби в Каварна, Велико Търново и чужбина.

Характерен за мястото е силният северен вятър, особенно през есенните и зимните месеци. В комбинация със суровия и недостъпен вид на крайбрежието се получава една характерна и уникална среда, провокираща въображението.

Проявата е осъществява със съдействието на община Каварна и спонсори. В продължение на десет дни те ще живеят и творят сред природата на палатки. Творците ще имат абсолютна свобода в творчеството при избора на техники. При предишни издания е имало скулптори от местен камък, пясъчни картини върху ламарина и т.н.

За контакти :
Кметство: 0570 42518

За повече информация :
Община Каварна
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания