Фолклорни фестивали, събори и панаири

''Аспарухово пее и танцува'' в гр.Варна
ежегодно събитие

гр.Варна, община Варна, Област Варна

Вашата оценка
3.9 от 7 гласа
Юни 2021

 

сертификат

Събора се провежда в гр. Варна, квартал Аспарухово, средата на м.Юни. Той е традиционен за района празник. Организатори на цялостната програма са районната администрация Аспарухово и НЧ „Просвета 1927".
Фолклорни фестивали и събори
Изложба на кучета, много концерти на детски и младежки формации, фолклорни изпълнения, конкурс за красота „Мини Мис и Мини Мистър” и зумба фитнес изпълниха програмата на традиционния събор "Аспарухово пее и танцува".
Фолклорни фестивали и събори
За доброто настроение на всички жители и гости на квартала се погрижиха и музикантите от БТР, които се качиха на сцената в Аспарухов парк след края на историческия спектакъл „Българската армия - от Аспарух до наши дни”.
Фолклорни фестивали и събори
В него членовете на Сдружението за възстановяване и съхранение на българските традиции Авитохол – Варна, представиха въоръжение и снаряжение от ранното средновековие, направиха възстановка на „Отбраната на Аспарухов вал” заедно с представители от Родолюбив комитет „Крум Страшний”, Военен клуб – Шумен и патриотичен клуб „Възраждане” – Търговище.

Конен спектакъл, строй, строеви практики с коне и боравене с оръжие показаха представителите на конна база „Борисови” от с. Любен Каравелово и на школата по конна езда „Мадарски конник” – София.

Поздравление към стотиците гости на традиционния събор отправиха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, председателят на Общински съвет и кметът на Район Аспарухово.

За контакти: 052 / 370 934
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Варна - район Аспарухово
НЧ Просвета 1927

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания