Фолклорни фестивали, събори и панаири

Регионален събор в с.Голямо Асеново
ежегодно събитие

с.Голямо Асеново,община Димитровград,Област Хасково

Вашата оценка
5 от 1 глас
Май 2023

 
Провежда се през последната седмица на м.Май. Събора се открива от кмета на Голямо Асеново . Провежда се със съдействието на Кметството на селото и НЧ”Съзнание-1928”.
Фолклорни фестивали и събори
За поредна година димитровградското село Голямо Асеново организира регионален събор- Ден на плодородието. Събирането е в местността Сахат чешма, където е празникът по традиция

Преди да се влезне в самото село има река , тази река през римско време е била път, а самото село се е намирало там и пътят е минавал през селото. След завладяването ни от турците , разположението на селото става неудобно за жителите , защото турците ползват вече създадения път и като са преминавали през селото са го опустошавали , така тогавашните жители се принудили да се преместят зад тамошните баири с цел спиране на редовните ограбвания, в последствие пътят се оказал отлично корито за реката.

Традиционният събор на селото се провежда на 8 септември — денят на Рождество Богородично — малка Богородица.

За контакти :
тел. 03929/2310
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания