Фолклорни фестивали, събори и панаири

Международен фолклорен фестивал''Танци край Дунава'' в гр.Видин
ежегодно събитие

гр.Видин, община Видин, Област Видин

Вашата оценка
4 от 2 гласа
Юли 2023

 
Фестивалът се организира от 1997 г. на всеки две години от видинското Читалище “Цвят” с помоща на Община Видин. Провежда се на всяка нечетна година, в началото на месец юли. Международната изява е част от Националния културен календар.
Фолклорни фестивали и събори
Откриването на Фестивала започва от 18:30 часа с дефиле, церемония по откриване и концертна програма от всички участници на откритата сцена в Крайдунавския парк на Видин. При лошо време в залата на Общинския драматичен театър.

През тези три дни видинлии ще се насладят на богатото фолклорно наследство и срещата между фолклорни състави от различни страни. Фестивалът е част от Националния културен календар.

Международния фолклорен фестивал "Танци край Дунава" се провежда за пръв път през 1997 г. в град Видин. В него участват фолклорни ансамбли от различни страни, които демонстрират националното си богатство и традиции в областта на народното творчество.

Читалище: "Цвят"
гр. Видин п.к. 3700
адрес: пл. "Бдинци" 6
тел.: 094/601674; 601675; 601421
e-mail: tsvyat.vidin@chitalishte.bg
e-mail: tsviat@abv.bg; tic_vidin@abv.bg


За повече информация :
Община Видин

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания