Фолклорни фестивали, събори и панаири

Храмов празник ''Св. Иван Рилски'' в с.Радко Димитриево
ежегодно събитие

с.Радко Димитриево,Община Шумен,Област Шумен

Вашата оценка
19.10.2020 г. -
19.10.2020 г.


 
Със света литургия и курбан за здраве и благоденствие жителите на с. Радко Димитриево отбелязват храмовия празник на църквата „Свети Иван Рилски”.
В Деня на ''Свети Иван Рилски Чудотворец'', който църквата почита като небесен покровител на българския народ, по традиция църковното настоятелство организира честването на храмовия празник. В обедните часове ще бъде раздаден и осветения курбан. Средствата за отбелязването на празника са осигурени от църковното настоятелство и дарители.

Радко Димитриево е село в Североизточна България. То се намира в община Шумен, Област Шумен. Село Радко Димитриев се намира на 14 км. в южна посока от големия индустриален град Шумен в посока Бургас.Селото е в равннина местност , а на 1 км на запад се намира река Камчия-пълна с риба и много красива.

Радко Русков Димитриев е български офицер, който на два пъти преминава на руска служба. В Българската армия достига чин генерал-лейтенант, а в руската - генерал-аншеф. Той е началник на Щаба на Българската армия от 1 януари 1904 до 28 март 1907 г.Именно на този генерал е кръстено и селото.

За контакти :
Кметство: 05310/ 23 13
Вижте по-голяма карта


Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания