Фолклорни фестивали, събори и панаири

Религиозен фолклорен фестивал ''Св. Атанасий'' в с.Оброчище
ежегодно събитие

с.Оброчище, община Балчик, Област Добрич

Вашата оценка
4 от 1 глас
15.05.2022 г. -
15.05.2022 г.


 
В месността „Текето” в село Оброчище се провежда фолклорния фестивал „Св. Атанасий”. Религиозният фолклорен събор се провежда под патронажа на кмета на Община Балчик и е без състезателен характер.
Фолклорни фестивали и събори
Идеята на организаторите е запазване на българските традиции и дух и развиване и предаване на творчеството за поколенията ни.

По стара традиция на 15 май, се отбелязва деня на „Св. Атанасий”. Ден, в който група заселници преди много години привлечени от богатия на вода район и славата на целителната сила на манастира, в двора му започват да се провеждат обреди за здраве и късмет.

Така Атанасовден станал и своеобразен празник за цялото село.
В този ден мало и голямо се събира за да се весели и пее, защото песните и танците са тези, които сплотява хората. Чрез фолклорния събор организаторите ще се опитат да съхранят българския дух, да запазят и развиват народното творчество и традиции. Да се предадат от поколение на поколение красивите български песни и танци. Участие във фолклорният събор взимат фолклорни танцови и певчески състава от Община Балчик.

За контакти :
Тел.: 0579/6 27 06; 6 27 16

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания