Фолклорни фестивали, събори и панаири

Празници на кв.Владиславово гр.Варна
ежегодно събитие

гр.Варна, община Варна, Област Варна

Вашата оценка
3.7 от 3 гласа
21.05.2020 г. -
24.05.2020 г.


 
В дните от 21 до 24 май в район „Владислав Варненчик” - Варна се провеждат „Празници Владиславово”.
Фолклорни фестивали и събори
Те са продължение на традициите за отбелязване празника на някогашното село Владиславово, който е на 21 май в чест на Св. Св. Константин и Елена. На този ден владиславовци са посрещали много гости, всеки дом е празнувал, а на площада е имало песни, хора и веселие.
Фолклорни фестивали и събори

Празникът се възстановява отново през 1985г. като става все по-популярен и очакван от жителите на квартала, за които културните събития на града остават встрани, поради отдалечеността от центъра на града. Внасянето на нови елементи в празника го правят все по-интересен и привлекателен за хората.

„Празници Владиславово”
започват с празничен водосвет в параклиса „Св. Св. Константин и Елена” в местността „Ментеше”. Тържественото откриване и концертите на участниците е организирано на сцената на читалището в квартала. В програмата на  „Празници Владиславово” са включени много изяви: изложби на наградени рисунки от традиционния конкурс „Децата на Владиславово рисуват”, както и на творби на учители и художници от района, спортен празник за децата от детските градини, футболен турнир за Купата на кмета.

 В дните на „Празници Владиславово” организаторите подготвят много изненади, като станалият вече традиционен конкурс за красота „Мис Владиславово”, среща на учители в „Час на учителя”, концерти на гостуващи колективи от чужбина. Във връзка с „Празници Владиславово” излиза от печат вестник „Празници Владиславово” – издание на НЧ”П.Р.Славейков 1928”- Варна за културните събития на квартала.

Намерението на организаторите: Район „Вл. Варненчик” и НЧ”П.Р.Славейков 1928” е да разширирят културните прояви на празниците, както по продължителност, така и с включване в програмата на български и чуждестранни фолклорни колективи.

За повече информация :
Варна- Култура & Изкуство

НЧ ''П.Р.Славейков''

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания