Фолклорни фестивали, събори и панаири

Общински фолклорен конкурс ''Камчийски дух и традиции'' в гр.Дългопол
ежегодно събитие

гр.Дългопол, Община Дългопол, Област Варна

Вашата оценка
5 от 1 глас
Май 2022

 
Общински преглед „Камчийски дух и традиции”, се организира от НЧ "Н. Й. Вапцаров-1896" - гр. Дългопол и провежда под патронажа на кмета на община Дългопол.
Това е празник, показващ богатото разнообразие и вековните традиции на местните хора.Празник, утвърждаващ богатството на етнокултурното наследство на общината. Празник на младостта и на приемствеността. Кмета благодари на всички самодейци за участието, поздрави ги и им пожела дълги години да прославят магията на народното творчество. Поздравителен адрес до участниците бе получен и от Председателя на Общински съвет Дългопол.

Участниците се изявиха в две основни групи – фолклор и естрада.
Зрителите в препълнения читалищен салон аплодираха изпълнителите на фолклорното ни богатство и на ритмите от естрадата. На сцената един след друг се надпяваха, надиграваха ,надсвирваха и надприказваха индивидуалните изпълнители на народни и естрадни песни, инструменталисти, разказвачи, фолклорни певчески групи, групи за
автентичен фолклор, колективи за модерни танци от Арковна, Аспарухово, Боряна, Дългопол,Комунари, Медовец,Сава, Цонево и квартал "Яворово". Гостите и участници от село Караманите, Стефан Караджа и Червенци, община Вълчи дол изпълниха песни и танци, характерни за Вълчидолския край – гагаузки лазарски песни.

Всички любители самодейци в общински преглед „Камчийски дух и традиции” получиха дипломи за участие. Безпристрастното жури излъчи победителите в отделните категории. раздели фолклор.

Контакти : 0517/ 22 096
Организатори : Община Дългопол, НЧ „Н.Й. Вапцаров” – Дългопол.

За повече информация :
Община Дългопол
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания