Фолклорни фестивали, събори и панаири

Международен детски музикален фестивал ''Златни ябълки'' в гр.Кюстендил
ежегодно събитие

гр.Кюстендил,Община Кюстендил,Област Кюстендил

Вашата оценка
4.1 от 8 гласа
Октомври 2023

 
Международният детски музикален фестивал "Златни ябълки" се провежда всяка година през есента в град Кюстендил. - последната десетдневка на м.Септември или първата десетдневка на м.Октомври.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалът се организира благодарение на ентусиазма на г-н Иван Стойнев, дългогодишен ръководител на детска вокална група "Тип Топ" в Кюстендил.
Фолклорни фестивали и събори
Основната цел на фестивала "Златни ябълки" е да даде възможност за изява на талантливите деца на България, да възпита отношение към добрата българска музика. Той събира талантливи деца от България и цяла Европа.
Фолклорни фестивали и събори
Мисията на фестивала е да събира деца от различни държави, с различна националност, които споделят любовта към хубавата музика.

Талантливи участници от Международен детски музикален фестивал "Златни ябълки" печелят награди от участието си в други международни фестивали от Сърбия, Македония, Албания, Австрия и др.

Конкурсът е за индивидуални изпълнители, разпределени в две възрастови групи: от 8 до 10 години и от 11 до 14 години. Ще бъде присъдена и Гран при „Златни ябълки” статуетка и парична награда.
Фолклорни фестивали и събори
Златни ябълки" е единствения фестивал, който освен традиционните награди на победителите, дава и награди – участие в седем други международни фестивала.

От тук деца пътуват за участия в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Македония.

За контакти: Кюстендил, ж.к. "Герена" 152, ап.13; 078/ 551-851
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Отдел ''Култура и духовно развитие''Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания