Фолклорни фестивали, събори и панаири

Фестивал ''Брестовица - грозде и вино''
ежегодно събитие

с.Брестовица,Община Родопи,Област Пловдив

Вашата оценка
2.8 от 6 гласа
Септември 2021

 
Фестивалът има за цел да популяризира местния поминък на Брестовица - лозарство и винопроизводство, както и да съхрани българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура.
Фолклорни фестивали и събори
Провежда се през втората половина на м.Септември(събора и неделя).

Фестивалът „Брестовица –грозде и вино” се организира от НЧ „Съзнание 1873” - с. Брестовица с подкрепата на Кметство, с. Брестовица

В рамките на фестивала се организират :
Щандове с посадъчен материал и различни сортове десертно и винено грозде; производители на вино (от петте винарски изби) и частни производители, с възможности за продажба и договаряне; щандове с продукти от лоза и грозде (лозови листа, сладко от грозде, шара).

Щандове на местни занаятчии; детски щандове за сувенири, изработени от деца с помощта на възрасти жени; уоркшоп - демонстрация за направата на сладък суджук и сладко от грозде.
Фолклорни фестивали и събори
Атракцията на фестивала е социалната работилница - уоркшоп, на която на живо се демонстрира направата на сладък суджук и сладко от грозде. Гостите имат възможността да се включат в нея, както и да опитат готовия продукт и да си закупят от него.

Фестивалът ще предостави сцена за изява на всички любители на фолклора, като регламентът за участие е:
Певчески групи – 15 минути,
Танцови състави – 20 минути, ансамбли – 25 минути,
Ииндивидуални изяви – 5 минути.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти : тел: 0897674976, ел. поща: ch_saznanie@abv.bgАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания