Фолклорни фестивали, събори и панаири

Празник на меда в гр.Козлодуй
ежегодно събитие

гр.Козлодуй,Община Козлодуй,Област Враца

Вашата оценка
4.8 от 10 гласа
Февруари 2023

 

сертификат

Празникът на медът е ориентиран към Деня на Св. Харалампи - покровител на пчеларите (10 февруари), но е подвижен.
Фолклорни фестивали и събори
Производители на мед и пчелни продукти за поредна година ще се съберат в Козлодуй за Празника на меда – една съвместна инициатива на ДП РАО и дружествата на пчеларите от района на крайдунавската община.
Фолклорни фестивали и събори
Производителите на мед ще изложат най-добрата си селекция от миналогодишната реколта и ще разкажат на посетителите за тънкостите на пчеларството и полезните ефекти за здравето от употребата на мед и пчелни продукти.
Фолклорни фестивали и събори
По установена традиция в двата дни на изложението ще гостуват и автори на ръчно изработени художествени изделия, които подготвят нови колекции специално за Празник на меда.

На Празника има запазено място за щанд със специализирана литература. Всеки посетител го очаква чаша горещ чай с мед, няма да липсват томбола, викторина и други приятни изненади.
Фолклорни фестивали и събори
На 23 и 24 февруари в Козлодуй за десета поредна година ще се състои „Празник на меда“ – една съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона.

За десетия Празник на меда е предвидена и разнообразна съпътстваща програма, която ще се проведе на 23 февруари от 12.30 до 16 ч. в НЧХП „Христо Ботев”. Тя включва кулинарна изложба на сладкиши с мед, предоставени от ККП „Турлашка махала” (фоайе) и ревю на костюми с български етноелементи от Сдружение „Старата ракла”.
Фолклорни фестивали и събори
Специален акцент в програмата ще бъде среща на пчеларите с експерти от ДФ „Земеделие” по актуални въпроси на субсидирането за пчеларския сектор през 2018 г. Всички интересуващи се от тънкостите на пчеларския занаят, ще могат да чуят разказите от първо лице на производители на мед на тема: „Какво е да си пчелар – радости и трудности”.
Фолклорни фестивали и събори
В изложението взеха участие 24-ма производители на мед и пчелни продукти, на сладко от горски плодове, билки, сертифицирана козметика на базата на пчелния мед, автори на ръчно изработени изделия от природни материали, рециклирана хартия, дърво, художествени тъкани, плъсти.

Книжен щанд със специализирана литература създаде допълнителен акцент в двата дни на изложението.

За повече информация :
Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”
Информационен център – Козлодуй
Тел.: 02 9035 042, 0973 8 0096, 0882 429 488


ДП РАО

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания