Фолклорни фестивали, събори и панаири

Фестивал ''Магията на РИЛА планина'' в к.к. Боровец
ежегодно събитие

к.к.Боровец,община Самоков,област София

Вашата оценка
4.3 от 8 гласа
Юни 2023

 

сертификат

Уикенда преди / след Еньовден (петък и събота), Боровец ще бъде домакин на един от най-големите фолклорни фестивали в страната - "Магията на Рила планина".
Фолклорни фестивали и събори
Всички гости на курорта ще имат възможността да се потопят в магията на българската култура и традиции.
Фолклорни фестивали и събори
Народни и нестинарски танци, традиционни гозби, демонстрации на занаятчии от цялата страна, лекции на тема „Здраве от природата", представяне на ритуали и обичаи свързани с Еньовден.

Богата концертна програма, включваща местни и гост изпълнители, вкусни ястия приготвени в най-големия тиган - „Юнашки тиган", са само част от изненадите, подготвени от организаторите от „Съюза на хотелиерите и собствениците в к.к. Боровец" и участниците.

Основната проява на фестивала е конкурс за народни хора с награден фонд три хиляди лева, осигурен от хотелиерите домакини.

В конкурса могат да се включат всички непрофесионални формации от страната и чужбина за български народни хора.
Фолклорни фестивали и събори
Първият ден от фестивала:
- петък, ще започне с изложба-базар на ръчно изработени произведения от български майстори-занаятчии, художници и приложници. Базарът ще бъде отворен и през трите дни на фестивала, като в него са включени още местни билки, както и български билкови и пчелни продукти. От 19 часа на сцената започва концерт на местни фолклорни изпълнители, последван от нестинарски танци.

Вечерта ще завърши с фолкотека на открито и закрито за начинаещи с майстори хороводци.

В събота в 9.00 часа сутринта:
- ще бъде даден старт на конкурса за народни хора, а на обяд ще имате възможността да опитате местни рилски гозби, специално приготвени от майстор-готвачите на ресторантите в к.к. Боровец. В най-големия български тиган - „Юнашкия тиган", ще бъдат приготвен стар боб по Самоковски с пушен бекон.

В последния ден от фестивала - неделя, гостите на курорта ще имат възможност да избистрят емоциите като се повозите с лифта до Ястребец, хижа „Мусала” и връх Мусала.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Магията на Рила планина
Магията на Рила планина във Facebook

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания