Фолклорни фестивали, събори и панаири

Храмов празник на Копиловският манастир ''Свето Благовещение на Пресвета Богородица''
ежегодно събитие

с.Копиловци,Община Кюстендил,Област Кюстендил

Вашата оценка
4.5 от 4 гласа
07.04.2023 г. -
07.04.2023 г.


 
Копиловският манастир „Свето Благовещение на Пресвета Богородица“ е нов манастир, разположен до с.Копиловци, община Кюстендил.
Фолклорни фестивали и събори
Манастирът представлява комплекс от трикорабна черква (строена през 2003-2009 г.), жилищни и стопански сгради, които са в процес на изграждане..
Фолклорни фестивали и събори
Манастирът е основан през 2003 г. До 2005 г. е подчинен на Българската старостилна православна църква.

Монасите от братство не приемат смяната на календара от 1968 г., смятат го за нарушение на църковния канон и извършват богослужение по светоотеческия църковeн календар.

При тях, както на Божи гроб, в Света гора, в Сърбия, Македония и Русия, Рождество Христово се празнува на 7 януари.

Обителта е нова, кацнала е в полето до село Копиловци и още от главния път към Кюстендил се виждат медните кубета на църквата й.
Фолклорни фестивали и събори
Монасите в обителта си отглеждат всичко сами. Продукцията им е толкова изобилна, че дори са открили своя сергийка в столичния жк „Младост” и зареждат няколко биомагазина.

Разбира се, целта изобщо не е с цел трупането на печалба, тъй като всички пари отиват за манастира, където все още кипят усилени довършителни ремонти.

Обителта разполага и със своя мандра, рибарник и пчелни кошери. „Не желаем да трупаме печалба и гледаме да продаваме продуктите си на по-ниски от пазарните цени”, подчертава дебело отчето.
Фолклорни фестивали и събори
Всяка година обителта дарява плодове, зеленчуци, риба, мляко, сирене, кашкавал и мед на болници и домове за сираци и възрастни хора.

„Много хубаво се живее, когато човек си изкарва всичко с честен труд. Спи се много леко с усмивка на уста”, завършва разказа си игумен Касиан.Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания