Фолклорни фестивали, събори и панаири

Общинския фолклорен събор ''Цветница'' в гр.Генерал Тошево
ежегодно събитие

гр.Генерал Тошево, община Генерал-Тошево, Област Добрич

Вашата оценка
4 от 2 гласа
09.04.2023 г. -
09.04.2023 г.


 
Организатори са Община Генерал Тошево и Народно читалище “Светлина-1941” гр. Ген. Тошево. Фестивалът няма конкурсен характер, като основната цел на проявата е запазване на традициите и характерните обичаи на населението от община Генерал Тошево и популяризиране на културно-историческото й наследство.
Фолклорни фестивали и събори
Групите представят автентични добруджански ритми и обичаи, а най-малките изпълнители, са децата от детска градина „Пролет” в града.

Съборът по случай красивия християнски празник Цветница се организира от Община Генерал Тошево и Народно читалище “Светлина-1941”.

Във фолклорния празник, участие вземат малки и големи, но всички те изпълняват автентичните стари песни, предавани от поколение на поколение.

Фестивалът няма конкурсен характер, но това не пречи на изпълнителите да се надпяват и надиграват, на сцената в залата на Община Генерал Тошево.
Фолклорни фестивали и събори
По време на фолклорния маратон, се наблюдаваха безупречни изпълнения и танци, съпроводени от професионални музиканти с тъпан, акордеон и гайда.

40 състава и 59 индивидуални изпълнители участват в Общинския фолклорен събор „Цветница”, който се провежда днес в Генерал Тошево. Това се явява и рекорден брой участници.

Най-малките изпълнители са децата от детска градина „Пролет” в града.

За повече информация :
Читалище "Светлина-1941"
Адрес "Васил Априлов" 5, п.к.9500
Телефон 05731/ 2214; Факс 057312505
E-mail svetlina_gt@abv.bg

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Генерал Тошево
Читалище ''Светлина 1941''
Читалище ''Светлина 1941'' във Facebook


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания