Фолклорни фестивали, събори и панаири

Фолклорен празник ''Хайде на хорото'' в гр.Първомай
ежегодно събитие

гр.Първомай,Община Първомай,Област Пловдив

Вашата оценка
Май 2023

 
Фолклорен празник " Хайде на хорото" в град Първомай се провежда за седма година в месеца на майските културни тържества. Очакваме двадесет и пет любителски състава на българското фолклорно танцово изкуство.
Фолклорни фестивали и събори
Детските и младежки групи ще се съревновават под високите критерии на жури от доктори по хореография от АМТИИ - Пловдив: Димо Енев и Светлана Станев?0021 , както и под председателството на известния фолклорист проф. Георг Краев.

Събитието се организира от Татяна Вълчева (фолклорист) с помощта на общинска администрация и спонсори!

Над 170 танцьори ще се включат в традиционния фолклорен празник „Хайде на хорото” в град Първомай. Сред най-атрактивните участници във фолклорния форум са кукерите от село Каравелово, които бързо станаха любимци на публиката.

Идеята за него се родила спонтанно, заедно с непрекъснато увеличаващия се брой любителски групи за народни танци в община Първомай.

Специално професионално жури ще отличи победителите от детските и младежки състави, които ще получат и материални награди!

Всички любителски групи по народни танци ще покажат по едно хоро по техен избор и ще се включат в общото голямо първомайско хоро, с което традиционно завършва официалната част от събитието.

Таксата за участие е 5 лева и се заплаща преди началото на събитието. Децата до 18-годишна възраст са освободени от такса.

За повече информация : 0887 803 617 - Татяна Вълчева - организатор

Заповядайте и " Хайде на хорото" в град Първомай! :)

Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания