Фолклорни фестивали, събори и панаири

П Е Ф ''Секул Добруджански'' в с.Секулово
ежегодно събитие

с.Секулово, Община Дулово, Област Силистра

Вашата оценка
Секул Добруджански ще се проведе на 2 юни 2018 г. /събота/ в с. Секулово, обл. Силистра, на откритата сцена в селото (при лошо време в голямата залата на читалището). Начало – 9 часа.

Целта на фестивала СЕКУЛ ДОБРУДЖАНСКИ
е да се превърне в празник на уникалните, вечно живи, неповторими и неизчерпаеми многообразни фолклорни традиции на народите и етносите, чрез съхраняване на нематериалното културно наследство на традиционната музика.

Участниците в програмата могат да бъдат индивидуални и групови, изпълняващи традиционен етнически или народен фолклор (български, турски, цигански, гръцки, руски, японски и т.н.) от всички области на България и света.

Индивидуални изпълнители:
В тази категория влизат изпълнители /мъже, жени и деца/ без ограничения във възрастта. Всеки изпълнител може да представи до две традиционни фолклорни песни със или без музикален съпровод с общо времетраене до 10 минути.

Групови изпълнители:
В тази категория влизат групи /мъже, жени и деца/ без ограничения във възрастта. Всяка група/хор може да представи до две традиционни фолклорни песни със или без музикален съпровод с общо времетраене до 10 минути.

Музикални изпълнители:
В тази категория влизат музиканти /мъже, жени и деца/, свирещи на музикални инструменти без вокал. Всеки музикант/оркестър може да представи до една традиционна фолклорна мелодия с времетраене до 10 минути.

СЕКУЛ ДОБРУДЖАНСКИ е фестивал с неконкурсен характер. Всички разходи за транспорт, нощувка и храна са за сметка на участниците. Такса за участие не се заплаща.

ПОДАВАНЕ НА ФОРМУЛЯРИ ЗА УЧАСТИЕ
Заявки за участие се приемат с попълнен формуляр предоставен от организаторите. Подобни формуляри можете да откриете в областните центрове на РЕКИЦ и общинските отдел „Култура“.

Попълнените формуляри можете да изпратите на имейл:
nch.sekulovo@abv.bg или на адрес: обл. Силистра, общ. Дулово, с. Секулово, ул. „Златен клас“ 1 за НЧ „Христо Ботев – 1941“.
Краен срок за записване – 15 май 2018 г.
0883 585 764 – Боби Ейнджъл

За повече информация:
Читалище Секулово във FacebookАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания